Одељење за здравствено осигурање обавља послове који се односе на обезбеђивање јединствене примене прописа из области обавезног здравственог осигурања војних осигураника  и доношење одговарајућих аката и упутстава ради остваривања права на здравствену заштиту, прописивање и организовање рада лекарских комисија за решавање стручних питања везаних за здравствену заштиту војних осигураника, примену прописа  из области међународног здравственог осигурања, израду, оверавање и издавање здравствених  књижица и картица здравственог осигурања и друге послове у вези са делокругом рада.

Одељење за здравствено осигурање састоји се од Одсека за проијаву на здравствено осигурање, издавање и оверу здравствених књижица и Одсека за остваривање права из здравственог осигурања.

У саставу Одељења за здравствено осигурање налазе се и организациони састави у унутрашњости који обављају послове који се односе на давање стручне  и правне помоћи по питању остваривања права из домена здравствене заштите и поступање у првом степену и сарадњу са цивилним здравственим установама са територије (зоне) надлежности, и то:

1)   Група за послове са војним осигураницима – Ниш;

Територијална надлежност: Пирот, Бабушница, Бела Паланка, Димитровград, Ниш, Сврљиг, Гаџин Хан и Алексинац.

2)   Група за послове са војним осигураницима – Нови Сад;

Територијална надлежност: Нови Сад, Бачка Паланка, Врбас, Бач, Жабаљ, Бечеј, Темерин, Беочин, Бачки Петровац, Тител, Србобран и Сремски Карловци.

3)   Група за послове са војним осигураницима – Крагујевац;

Територијална надлежност: Крагујевац, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Аранђеловац, Топола, Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац и Деспотовац.

4)   Група за послове са војним осигураницима – Ваљево;

Територијална надлежност: Ваљево, Лајковац, Уб, Љиг, Мионица и Осечина.

5)   Група за послове са војним осигураницима – Ужице;

Територијална надлежност: Ужице, Пријепоље, Прибој, Нова Варош, Пожега, Бајина Башта, Косјерић, Ариље и Чајетина.

6)   Група за послове са војним осигураницима – Крушевац;

Територијална надлежност: Крушевац, Трстеник, Александровац, Брус,Ћићевац, Варварин и Ражањ.

Верзија за штампу

A+ A-

Претрага

Последње вести

Информације

Одлука | Одлука о одређивању лица овлашћеног за пријем информације и вођење поступка у вези са унутрашњим узбуњивањем у МО и ВС

Важнији линкови

Пратите нас