14.04.2016 МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ДОДЕЛИО КЉУЧЕВЕ ПЕНЗИОНИСАНИМ ПРИПАДНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ.

14. 04. 2016

Dodela stanova.JPGМинистар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас у београдском насељу Миријево кључеве од десет станова пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Реч је о стамбеним интересентима Фонда за социјално осигурање војних осугураника који су распадом СФРЈ остали без станова на територији некадашњих република.

Министар Ђорђевић истакао је да је ово прва додела станова припадницима система одбране у овој години, додајући да ће Министарство одбране и Војска Србије учинити све у складу са могућностима да се у што краћем року реше стамбена питања активних и пензионисаних припадника тог система.
Један од нових станара у миријевској улици Киселе воде је и Стеван Стефановић, потпуковник у пензији, који је након напуштања Загреба крајем 1991. године, више од две деценије чекао на решавање стамбеног питања. Он је изразио задовољство станом чије је кључеве данас, са супругом, преузео.
Осим доделе станова у закуп на неодређено време, Фонд за СОВО је до сада доделио укупно 1646 кредита у динарској противредности од 20.000 евра, од којих је у овој години реализовано 25, а до краја године планирано је још 75 кредита. Очекује се да из Фонда за СОВО током 2016. године буде стамбено збринуто 120 корисника војних пензија, од којих 100 путем кредита и 20 доделом стана у закуп на неодређено време.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oбјављено у секцији: Стамбено

Верзија за штампу

A+ A-

Претрага

Информације

Одлука | Одлука о одређивању лица овлашћеног за пријем информације и вођење поступка у вези са унутрашњим узбуњивањем у МО и ВС

Важнији линкови

Пратите нас