ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОПИСИВАЊУ И ИЗДАВАЊУ РЕЦЕПАТА ЗА ЛЕКОВЕ У ТЕРАПИЈИ ХРОНИЧНИХ БОЛЕСТИ

17. 03. 2020

 О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

О ПРОПИСИВАЊУ И ИЗДАВАЊУ РЕЦЕПАТА ЗА ЛЕКОВЕ У ТЕРАПИЈИ ХРОНИЧНИХ БОЛЕСТИ

 

На основу указане потребе и актуелне епидемиолошке ситуације осигураницима Фонда за СОВО вршиће се прописивање лекова које користе у терапији хроничних болести издавањем рецепата (не лекова) на период од 6 месеци, од дана прегледа у војноздравственој установи.

На сваком од издатих рецепата за период од 6 месеци, биће назначен календатски месец у коме би се тај рецепт могао реализовати и на сваком рецепту, у рубрици "Датум прописивања лека " биће уписан датум из календарског месеца, када се рецепт може реализовати.

Рецепти прописани од стране лекара војноздравствене установе, који се не могу реализовати у апотекама организационих јединица Управе за војно здравство, оверавају се на период од 30 дана.

Преузимање рецепата и лекова, у име војних осигураника старијих од 65 година, као и лица која болују од тешких хроничних болести, непокретних лица и других, могу вршити чланови породице ил друга лица која на увид донесу адекватну документацију војног осигураника (лична карта, здравствена књижица, медицинска документација).Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

A+ A-

Претрага

Информације

Одлука | Одлука о одређивању лица овлашћеног за пријем информације и вођење поступка у вези са унутрашњим узбуњивањем у МО и ВС

Важнији линкови

Пратите нас