Обавештење за кориснике војних пензија без стана

21. 01. 2011

Правилником о употреби, условима и начину коришћења средстава за побољшање материјалног положаја корисника војне пензије без стана („Службени војни лист“, број 32/10), који је ступио на снагу дана 23.12.2010. године, у многоме је поједностављена процедура око добијања бескаматног кредита за побољшање материјалног положаја корисника војне пензије без стана.

Наведеним правилником, створен је правни основ да се корисницима војних пензија који имају прихваћену молбу за стан – зајам и остварују право на накнаду дела трошкова за становање омогући добијање бескаматног кредита за решавање стамбеног питања у износу од 20.000 евра (у динарској противвредности, по званичном средњем курсу НБС на дан преноса тих средстава), а која се, након доношења одлуке Управног одбора Фонда за СОВО и потписивању уговора, уплаћују  на текући рачунподносиоца захтева.

Корисници војних пензија, који се определе за овакав начин решавања стамбеног питања, подносе захтев Фонду за СОВО са следећим доказима:

 

  • важеће решење о признавању права на накнаду дела трошкова за становање;
  • важећи закључак надлежног стамбеног органа о утврђеном праву на решавање стамбеног питања;
  • писмену изјаву, оверену у суду, да ће своје стамбено питање на овај начин решити коначно, без обзира на евентуалне промене;

 

Образац Захтева за одобравање средстава за стамбено питање и писмену изјаву, можете наћи на e-mail: fondsovo mod.gov.rs.  или у Фонду за СОВО, Крунска 13, 11002 Београд.             

Захтев са доказима предати на наведену адресу непосредно или поштом.

 

                                                                                                                                              

 

 

 

 



Oбјављено у секцији: Стамбено

Верзија за штампу

A+ A-

Претрага

Информације

Одлука | Одлука о одређивању лица овлашћеног за пријем информације и вођење поступка у вези са унутрашњим узбуњивањем у МО и ВС

Важнији линкови

Пратите нас